Що таке стабілізатор напруги?

Механізм, призначений для захисту електротехніки від збоїв в мережі або перепаду електроенергії називається стабілізатор напруги. Стабілізатор змінної напруги останнього покоління є повністю автоматичним пристроєм. Розрізняють стабілізатори трифазні, експлуатовані в виробничих цілях і стабілізатори однофазні, які знайшли своє застосування в побутових цілях.

Що таке стабілізатор напруги?Що таке стабілізатор напруги?Що таке стабілізатор напруги?

За принципами дії вони бувають:

- Східчасті коректори напруги

Цей вид став найпоширенішим серед інших. Ці стабілізатори напруги мають цілу списком переваг.

Перше, даний стабілізатор має величезний діапазон вхідної напруги і дуже швидкий.

Крім цього, він може функціонувати при холостому ході. І, на закінчення, ці стабілізатори напруги мають досить високе значення коефіцієнта корисної дії.

- Ферорезонансні стабілізатори

Що таке стабілізатор напруги?

Такі пристрої вважаються старожилами на ринку струму, але в наші дні через деяких серйозних недоліків вони стали рідше використовуватися, такими недоліками називаються: високий рівень шуму, зміна форми вхідної напруги, неможливість роботи в режимі холостого ходу і вкрай низьке значення коефіцієнта корисної дії. Однак справедливості заради слід зауважити, що даний стабілізатор струму характеризується підвищеною швидкодією і значним ресурсом роботи.

- Електромеханічні стабілізатори напруги з електроприводом

Що таке стабілізатор напруги?

Такого виду стабілізатор струму допоможе плавно і безперервно без зміни синусоїдальної форми регулювати вихідний струм. Вони мають високу точність регулювання, відмінну перевантажувальну здатність, величезний діапазон регулювання і не містять перешкод. Але такі стабілізатори змінної напруги все-таки мають низькою швидкодією і мають обмежений ресурс роботи, а наявність електричного відкритого ковзаючого контакту обмежує їх середу застосування.

- Стабілізатори напруги з підмагнічуванням трансформатора

Що таке стабілізатор напруги?

Такий пристрій має хорошу перевантажувальну здатність, але діапазон регулювання обмежений. Такий стабілізатор струму має високу ступінь зміни синусоїдальної форми вихідного струму, якщо порівнювати зі східчастими стабілізаторами напруги.

Досить часто причиною несправності побутової техніки можна назвати перепади напруги і збої подачі електроенергії. Досить легко вберегтися від таких проблем - придбати стабілізатор побутової.

Стабілізатори струму часто застосовуються як в побуті (однофазні побутові стабілізатори напруги), так і у виробництві. Стабілізатори застосовуються для запобігання несправності техніки в разі проблем з перепадами електрики. Легше купити стабілізатор змінної напруги (імпульсний або лінійний) і застрахувати себе від багатьох проблем, ніж потім витрачатися на дорогий ремонт.

Не впевнені у виборі? Тоді просто виберіть для чого вам потрібно обладнання. Для: приватного будинку, дачі, квартири, котла, холодильника, пральної машини.