Як вибрати теплу підлогу?

Які бувають системи теплих підлог?

Виділяють кілька різновидів теплої підлоги. Нижче наведені основні типи:

  • Електричний.
  • Водяний.
  • Комбінований.
  • Плівковий.

Електрична тепла підлога - це найпоширеніший і найбільш популярний тип підлогових опалювальних систем. В основі даного типу теплої підлоги лежить нагрівальний кабель, який перетворює електроенергію в тепло. Ключовими перевагами електричної теплої підлоги є адекватна вартість, легкість монтажу на будь-яких поверхнях, висока ефективність. Використання систем електрична тепла підлога в поєднанні з терморегулятором дозволить вам максимально точно регулювати температуру в приміщенні.

Водяна тепла підлога - це, по суті, батарея, яку монтують в бетонно-цементну стяжку. Даний тип нагрівальних систем працює за наступним принципом - теплоносій, яким зазвичай виступає гаряча вода (в рідкісних випадках масло), циркулює по водопроводу, опалюючи таким чином приміщення. Для рівномірного і постійного циркулювання теплоносія по трубопроводу необхідно в обов'язковому порядку встановлювати спеціальний насос. Якщо ви плануєте використовувати нагрівальну систему водяна тепла підлога, вам варто враховувати, що для досягнення максимально комфортного обігріву необхідно здійснювати монтаж труб з мінімальним кроком, інакше можуть виникнути зони з недостатнім обігрівом. Однак варто пам'ятати, що зменшення кроку укладання призведе до збільшення трубопроводу, що в свою чергу впливає на збільшення витрат на покупку матеріалів і монтаж теплої підлоги.

Комбінована тепла підлога - це рідко використовуваний різновид підлогових опалювальних систем. По суті, це поєднання попередніх двох типів теплої підлоги. Нагрівальна тепла підлога даного типу працює наступним чином - теплоносій (вода або масло) циркулює по трубопроводу, однак нагрів його відбувається за рахунок нагрівального кабелю, який прокладений безпосередньо в трубопроводі.

Плівкова тепла підлога. У нагрівальних системах плівкова тепла підлога в якості нагрівального елемента виступає спеціальна вуглецева або біметалева плівка, яка нагрівається при підключенні до електромережі. Великою перевагою даного типу підлогового обігріву є простота монтажу, а також можливість монтажу теплої підлоги безпосередньо під фінального декоративне покриття (наприклад, ламінат).

Яку теплу підлогу вибрати?

На ринку теплої підлоги в Україні представлена ​​продукція багатьох компаній-виробників. Досить складно віддати перевагу тому чи іншому бренду. У магазині 7sorok.ua можна знайти безліч брендів як вітчизняних так і зарубужних.

Найпопулярнішими брендами є:

При виборі теплої підлоги слід враховувати наступні фактори:

1. Підлогове покриття. Одним з головних чинників при підборі теплої підлоги є тип підлогового покриття. В першу чергу варто з'ясувати його сумісність з необхідною Вам теплою підлогою. Цю інформацію Ви можете уточнити у менеджерів магазину 7sorok.ua або знайти на упаковці товару.

2. Основне джерело опалення або додаткове. Якщо тепла підлога залишається єдиним джерелом обігріву в кімнаті, то слід звертати увагу на підлоги з більшою потужністю. В якості додаткового обігріву підійдуть практично всі варіанти електричної теплої підлоги.

3. Потужність. Від неї залежить не тільки комфортна температура в опалювальному приміщенні, а й енергоспоживання системи, яка обумовлює вартість її експлуатації.

4. Виробник. Від виробника буде залежати і ціна продукту, і робочі характеристики системи, а також гарантійне обслуговування. Слід пам'ятати, що систему теплої підлоги замінити буде вкрай складно, тому важливо відразу зробити правильний вибір.

Якщо у вас виникнуть будь-які труднощі при виборі теплої підлоги, ви можете зателефонувати нашим фахівцям, які допоможуть з вибором і дадуть відповідь на всі питання, а також нададуть вам професійну консультацію.