Стабілізатор напруги з акумулятором для котла

Стабілізатор напруги з акумулятором для котла - це незамінне обладнання для приватного будинку. За допомогою даного обладнання ваша техніка зможе коректно закінчити роботу у випадках, коли виникають збої в електропостачанні або при його повне відключення. В інтернет-магазині «7sorok.ua» ви зможете вибрати стабілізатор напруги з внутрішнім акумулятором або із зовнішнім акумулятором.

Безперебійник для котла з акумулятором також часто називають джерелом безперебійного живлення. Однак, нагадуємо, що вироблять три типи ДБЖ.

  • Резервні.
  • Лінійно-інтерактивні.
  • Онлайн.

При цьому важливо пам'ятати, що перший тип пристроїв - це найбільш просте устаткування. Найбільш часто використовується для офісної техніки, щоб забезпечити її захист від раптового відключення, для збереження даних і т.д. Однак необхідно пам'ятати, що даний бесперебійнік не регулює напругу.

Однак, лінійно-інтерактивний джерело безперебійного живлення (ДБЖ) - це стабілізатор з акумуляторною батареєю. Це обладнання має в своїй конструкції трансформатор, завдяки чому він може підвищувати або знижувати вихідну напругу в залежності від необхідності. Стабілізатор напруги для твердопаливного котла в акумулятором даного типу перемикається на автотрансформатор, коли значення вхідної напруги відхиляється від допустимого номінального, стабілізує напругу, а якщо значення вхідної напруги виходить за допустимі боковий вівтар, то стабілізатор перемикає живлення на акумулятор. Таким чином, в даному типі обладнання акумуляторна батарея використовується тільки в рідкісних ситуаціях. Принцип роботи даного пристрою нагадує роботу стабілізатора напруги релейного типу, за винятком тієї особливості, що при відключенні електропостачання і при виході напруги за допустимі боковий вівтар, відбувається перемикання живлення на акумуляторну батарею.

Онлайн джерело безперебійного живлення, або стабілізатор напруги з акумулятором для котла - це пристрій, який працює за принципом подвійного перетворення. Стабілізатор для котла даної категорії, забезпечує на виході якісне напруга, яке ніяким чином не залежить від показників вхідної напруги. Принцип роботи стабілізатора виглядає наступним чином: на вхід пристрою поступає змінний струм, який далі перетворюється в постійний струм і передається далі на інвертор, за допомогою якого і генерується чиста синусоїда. Акумуляторна батарея у апаратів цього типу постійно готова до роботи. Перемикання на живлення від акумулятора відбувається тільки в тому випадку, коли відключається основне електроживлення від мережі. Принцип роботи схожий на те як працює стабілізатор бесступенчатого типу, за винятком тієї особливості, але при відключенні електропостачання в мережі відбувається перемикання на акумуляторну батарею..

Для чого потрібен стабілізатор напруги для котла?

Стабілізатор для котла з акумуляторною батареєю одночасно виконує дві функції:

  1. Забезпечення безперервної роботи опалювального обладнання, завдяки переключенню на живлення від АКБ.
  2. Захист підключеного опалювального обладнання від неякісного (нестабільної) електроживлення.

При виборі стабілізатора напруги для котла необхідно пам'ятати, що опалювальні системи складаються з різних елементів за типом блоків управління, насосів і електроклапанів. А це означає, що вам необхідно купити стабілізатор напруги з чистою синусоїдою та вірно розрахувати ємність акумуляторної батареї. В іншому критерії вибору обладнання нічим не будуть відрізнятися від вибору будь-якого іншого апарату для регулювання напруги.

Необхідно правильно розрахувати потужність підключається навантаження. Як показує практика, найчастіше сумарна потужність електричного обладнання, яке входить до складу системи опалення не перевищує 300 Вт.

Вкрай важливо буде правильно розрахувати час автономної роботи. Цей показник безпосередньо залежить від ємності акумуляторної батареї.

Перед тим як купити стабілізатор з акумулятором для котла, рекомендуємо вам зробити заміри вашого напруги в мережі в різний час доби. Це допоможе вам визначити в яких межах може коливатися напруга у вашій електромережі, що в свою чергу допоможе вам більш коректно підібрати стабілізатор.

Фазність обладнання вкрай важливий показник. Залежно від того, які споживачі ви плануєте підключати до вашого стабілізатора, вам варто купити однофазний або трифазний стабілізатор напруги.

Ще однією особливістю, яку вам варто враховувати, є збереження нейтрали. Вона буде важливою для фазозалежність опалювального обладнання. Необхідно уточнювати чи має ваш апарат перемичку, яка глухо з'єднує нейтраль.

Також не зайвим при виборі стабілізатора напруги з АКБ буде уточнити наявність вбудованих захистів від перевантажень, перегріву. Наявність рідкокристалічного дисплея, замість аналогового вольтметра дозволить вам контролювати всі параметри пристрою.

Якщо ви не можете самостійно вибрати стабілізатор з акумуляторною батареєю для котла, зверніться до нас за допомогою. За номерами, які вказані на нашому сайті в розділі контакти ви завжди можете безкоштовно отримати професійну консультацію від наших технічних фахівців.