Для чого потрібне реле напруги?

Для чого потрібне реле напруги?

Якщо ви постійно стикаєтеся з проблемою неякісного електропостачання, і від цього страждає ваша побутова техніка, вам необхідно купити стабілізатор напруги. У разі, коли коливання напруги в вашій електромережі незначні, але ви все одно хочете від них позбутися, радимо вам звернути увагу на реле напруги. Цей прилад встановлюється в домашній щиток, він дуже простий у використанні, і легко вирішить вашу проблему. Пропонуємо розібратися разом з вами, для чого ж потрібно реле напруги, і чому вам варто купити його в нашому інтернет-магазині 7sorok.ua?

Реле напруги (його ще називають відсікач напруги) - це прилад, який відключає напругу вашої домашньої мережі, якщо вона виходить за встановлені межі. Зазвичай це приблизно 160-170 Вольт за нижньою межею і 250-260 Вольт за верхньою межею. Ці кордони ви можете регулювати самостійно за допомогою простого кнопкового меню у вашому реле. Дуже актуальна покупка цього приладу для будинків і квартир зі старою електропроводкою, там, в основному, напруга завжди знижена, і її не вистачає для нормальної роботи пральної машини, мікрохвильової печі або, наприклад, котла опалення.

Стара зношена електропроводка - це також велика ймовірність обгорання нульового проводу, так як при зносі проводів збільшується їх опір, розхитане кріплення ще більше провокує несподіване загоряння, і в підсумку нульовий провід обгорає. Не можна применшити і неякісну роботу електрика, і крім того, може просто замкнути фазу на нульовому проводі при сильних вітрах. Через все це напруга по квартирах перерозподіляється, і у вашій розетці можуть з'явитися як 150 Вольт, так і 380 В, що в будь-якому випадку небезпечно і неправильно. Причому, 380 Вольт набагато небезпечніше, тому що всі ваші побутові прилади згорять, а винного знайти вже не вийде. А це великі і непередбачені витрати. Якщо ви поставите реле напруги в щитку вашої квартири, воно моментально відключить напругу при обриві нульового проводу, і за невеликі гроші, витрачені на маленький корисний прилад, ви збережете свою техніку, а можливо і всю квартиру від несподіваного небезпечного загоряння. Ось для чого вам потрібно реле напруги. Сподіваємося, на це питання ми змогли вам відповісти.

Які ж бувають види реле напруги?

Різниця типів реле залежить від способу їх підключення: так, наприклад, існує реле напруги для одного споживача (це розеточне реле, в яке прилад підключається за допомогою вилки безпосередньо); реле напруги для декількох приладів (можливо також реле з подовжувачем для зручності підведення дроту); а також реле напруги на весь будинок або квартиру (воно встановлюється на DIN-рейку в розподільний щит і контролює подачу напруги до всіх приладів). Природно всі ці види реле відрізняються по потужності. Перш ніж робити замовлення на нашому сайті, обов'язково з'ясуйте, яка сумарна потужність ваших побутових приладів. Після цього додайте 20-30% запасу потужності до отриманої суми, щоб обране реле працювало коректно. Ви можете скористатися фільтрами по потужності, які є на нашому сайті, щоб не витрачати даремно час, і максимально швидко зупинити свій вибір на потрібному реле напруги.

Також зверніть увагу на кількість фаз обраного реле. Якщо в вашу квартиру або будинок заходить одна фаза, то реле вам теж необхідно однофазне, тобто на 220 Вольт. У разі, якщо напруга у вашій домашній мережі трифазна, обов'язково обирайте реле на 380 Вольт, інакше звичайне реле не буде нормально працювати у вашому домі.

Якщо ж ви не хочете вдаватися в такі подробиці вибору реле напруги, або у вас виникли якісь питання, на які ми не змогли відповісти в цій статті, обов'язково телефонуйте нам за телефонами, вказаними в шапці сайті! Наші фахівці - професіонали своєї справи, і з задоволенням допоможуть вам зробити правильний вибір. Незважаючи на невелику ціну реле напруги, цей прилад дуже важливий для вашої безпеки, тому ми завжди готові вам допомогти!

Наступне, на що ми б хотіли звернути вашу увагу, це важливе питання:

Яке реле напруги краще вибрати?

Ми розповімо вам про великих українських виробників, реле напруги яких представлені на нашому сайті. Це такі компанії, як ZUBR, Adecs, HS Electro, Tessla, DigiTop, Volter і Новатек-Електро.

Найпопулярнішими є, мабуть, реле напруги ZUBR. Вони бувають різних типів підключення, і від цього залежить, скільки приладів вони можуть захистити одночасно. Наприклад, ті реле, які кріпляться на DIN-рейку і встановлюються в розподільний щит, захищають відразу всі прилади, на які подається напруга з цього щита. А ось розеткові реле можуть убезпечити тільки той прилад або прилади, які підключені до нього безпосередньо. Вам також слід враховувати ампераж, на який розраховано конкретне реле напруги. Якщо ви не можете самостійно визначити необхідну потужність реле, ви можете звернутися за допомогою до фахівців нашого інтернет-магазину 7sorok, вони із задоволенням допоможуть вам з цим вибором. Реле Зубр також можуть бути однофазними і трифазними, в залежності від вимог вашої електромережі. На нашому сайті ви можете подивитися відеоогляди на найпопулярніші моделі реле напруги цього виробника. Ми намагаємося робити їх максимально інформативними і зрозумілими для наших клієнтів.

Реле напруги Adecs також користується популярністю у наших клієнтів. Вони мають захист по температурному режиму, захист по струму, і теж відрізняються між собою за призначенням і амперажем. Адекс відрізняється швидкістю реагування, а тому дуже надійний, як виробник, для захисту вашої побутової техніки.

Компанія Новатек-Електро також користується попитом, завдяки великому асортименту представлених моделей, які підійдуть практично для будь-яких потреб клієнтів. Це також однофазні та трифазні споживачі, реле напруги різної потужності і різного призначення, розеткові моделі реле напруги і реле-подовжувачі, які необхідні у випадках великих габаритів приладів або їх віддаленості від розетки. Подовжувачі часто використовуються для побутової та промислової техніки, яка знаходиться в підсобних приміщеннях, гаражах або підвалах. Важливо пам'ятати, що будь-який реле (!) необхідно використовувати тільки в сухих або хоча б не дуже вологих опалюваних приміщеннях, щоб не було конденсату, інакше цей прилад може замкнути і він стане не захистом для вашої техніки, а, навпаки, може зашкодити її.

Реле напруги Tessla - також відмінний вибір для вашої квартири або будинку. При виборі реле пам'ятайте, що потужність його повинна бути на 20-30% більше необхідної вашої побутової техніки, щоб був запас по потужності. Це важливо для стабільної роботи приладу, а також гарантуватиме, що реле не відключиться при найменших коливаннях напруги, і буде чітко витримувати встановлені вами межі.

Виробники HS Electro, DigiTop і Volter також заслуговують на увагу, так як в нашому магазині ми представляємо тільки якісну продукцію кращих українських компаній. Обов'язково ознайомтеся з усіма фірмами і характеристиками моделей реле напруги. Незважаючи на невелику ціну і компактні габарити всіх реле, це важливий вибір для вашої безпеки і безпеки ваших електроприладів.

Тепер давайте поговоримо про те,

Як влаштовано реле напруги?

Зовні це маленька пластмасова коробочка з невеликим цифровим дисплеєм і декількома функціональними кнопками. На дисплеї відображається напруга в мережі, а за допомогою кнопок ви можете налаштувати межі, необхідні вам для відсікання напруги. Управління реле дуже просте, однак робити це повинна тільки доросла людина, яка розуміє, як потрібно поводитися з електричними приладами. Саме реле встановлюється на DIN-рейку в електрощиті або вмикається в розетку.

В реле напруги є електромеханічна і електронна частини. Електронний модуль визначає високу і низьку напругу, після чого подає сигнал керуючому елементу. В аварійній же ситуації, сигнал подається на електромагнітне реле, і напруга повністю відключається.

Слід пам'ятати, що реле напруги не захищає від раптових ударів блискавок і не виступає в ролі блискавкозахисту. Для цього вам необхідно купити комплект спеціальних приладів захисту електромережі або звичайний громовідвід, що актуально, в основному для приватних будинків.

Що ще ми хотіли б повідомити вам про реле напруги? Важливим питанням для вас, як для споживача, є перевірка реле напруги перед установкою його в електрощиток.

Як перевірити реле напруги перед покупкою?

У нашому інтернет-магазині 7sorok.ua ми можемо перевірити будь-який прилад за допомогою ЛАТРу - це лабораторний прилад (автотрансформатор), в якому можна штучно задати вхідну напруга від 0 до 260 Вольт. Так як ми використовуємо два таких ЛАТРа, ми можемо піднімати вхідну напруга і до 280 Вольт, в залежності від товару, який тестуємо. Ви можете подивитися на роботу наших ЛАТРів у відеооглядах на сайті або на нашому YouTube-каналі.

Реле напруги, в основному, тестуються за допомогою звичайної лампочки, як індикатора навантаження - по її миганню або рівному світлу можна візуально точно визначити, яка напруга буде на виході з реле або стабілізатора.

І останнє, на чому ми б хотіли зробити акцент, це вибір реле напруги. Якщо ви ніколи не стикалися з подібними приладами, правильним рішенням буде звернутися за консультацією до фахівця нашого інтернет-магазину - це абсолютно безкоштовно. Ви будете впевнені, що реле ідеально підходить для вашого будинку або квартири, а наші менеджери грамотно зможуть відповісти на всі ваші запитання.

Ми підтримуємо сервісне і гарантійне обслуговування всіх реле напруги, представлених на нашому сайті, а також є офіційними дилерами всіх великих виробників реле напруги в Україні. Ми здійснюємо доставку по всій території України транспортними компаніями, а також можемо зробити адресну доставку по Києву. Телефонуйте і замовляйте! Інтернет-магазин "7сорок" завжди радий вам допомогти!

Купити реле напруги ви можете ТУТ