Як обрати джерела безперебійного живлення

Джерела безперебійного живлення мають великий споживчий попит. В основному, вони необхідні для локальних споживачів, на кшталт стаціонарних ПК, опалювальних котлів або будь-якої професійної техніки, яка не терпить різкого відключення електрики. ДБЖ потрібні в приватних будинках, квартирах, котеджах, в магазинах і офісах, на фабриках і заводах. У цій статті ми постараємося допомогти Вам із вибором джерела резервного живлення для будь-яких потреб, а якщо Ви хочете поставити нам якісь питання, телефонуйте за номерами, вказаними на сайті 7sorok.ua, і ми обов'язково Вас проконсультуємо!

Можна виділити три основних типи архітектури ДБЖ: On-line, Off-line і Line-interactive

ДБЖ On-line (з подвійним перетворенням) - це джерело резервного живлення, у якого відсутня час перемикання з електричної подачі живлення в режим резервного живлення від батареї. Такі ДБЖ вважаються найбільш точними, і відмінно підходять для різних серверів, дорогих комп'ютерів і офісних відділів. Ідеально підійдуть для мереж з частими стрибками напруги, тому що легко справляються з будь-якими перепадами в мережі.

Що Ви отримаєте, якщо вирішите купити Онлайн ДБЖ?

По-перше, найвищий захист електроприладів з усіх можливих. По-друге, моментальний перехід техніки на роботу від батарей. І, нарешті, можливість роботи такого ДБЖ з будь-якою технікою великої потужності. Однак, слід сказати і про недоліки такого виду джерел безперебійного живлення. Це, безумовно, висока вартість апарату, велике тепловиділення і низький ККД.

На сайті 7sorok.ua Ви зможете придбати ДБЖ On-line наступних виробників:

Леотон Бастіон, Леотон ФОРТ, SinPro, Stark, Voltitronik, Ruself, EXA-Power, VIR-Electric, LogicPower, Elim

ДБЖ Off-line (резервні) - це ДБЖ, які здатні працювати автономно, проте дуже нетривалий час (до 10-15 хвилин). Зазвичай такі ДБЖ купують для стаціонарних комп'ютерів, щоб встигнути завершити роботу в разі несподіваного відключення електроенергії. Також вони використовуються для інших локальних пристроїв, що не вимагають високої точності вхідної напруги, в приватних будинках, квартирах або офісах. Якщо напруга в вашому домі відрізняється постійними перепадами і нестабільністю, добре подумайте, перш ніж купити Off-line ДБЖ. Стрибки напруги дуже швидко виведуть з ладу батарею ДБЖ.

Що Ви отримаєте, якщо вирішите купити Офлайн ДБЖ?

З переваг можна виділити доступну ціну, зручність і простоту використання, невеликий рівень шуму, в порівнянні з іншими ДБЖ, високий ККД. З недоліків - короткий час роботи від батареї, час перемикання з напруги в мережі на напругу від батареї.

На сайті 7sorok.ua Ви зможете придбати ДБЖ Off-line наступних виробників:

Леотон Бастіон, Леотон ФОРТ, SinPro, Stark, Luxeon

ДБЖ line-interactive (лінійно-інтерактивні) - це ДБЖ з вбудованим стабілізатором напруги. Вони вважаються економними щодо ресурсу батареї, тому що переключаються на неї виключно при відсутності напруги з мережі. В інший час ці ДБЖ допомагають підтримувати напругу для підключеного приладу на допустимому для повноцінної роботи рівні. Підходять для електромереж з частими стрибками напруги, і, зокрема, для комп'ютерів, серверних, офісних приміщень і т.д.

Що Ви отримаєте, якщо вирішите купити лінійно-інтераківний ДБЖ?

Ці джерела резервного живлення мають велику тривалість автономної роботи, в порівнянні з офлайн ДБЖ (близько 20 хвилин). Крім того, вони забезпечують високий рівень захисту будь-якого підключеного споживачеві і не залежать від перепадів напруги. І, звичайно, вони більш економічні по відношенню до онлайн ДБЖ. З недоліків - середній рівень шуму і ціна (вище, ніж у ІБП офлайн).

На сайті 7sorok.ua Ви зможете придбати ДБЖ line-interactive наступних виробників:

SinPro, LVT, Luxeon, VIR-Electric, Ruself, Elim

Що стосується потужності ДБЖ, Вам необхідно розрахувати загальну потужність техніки, яка буде з ним взаємодіяти. Важливо, що потужність техніки вимірюється в Ватах, а потужність ДБЖ - в Вольт-амперах. При розрахунках множте потужність ДБЖ на коефіцієнт 0,7-0,8. До сумарної потужності приладів обов'язково додавайте 20-30% запасу по потужності.

У всіх сучасних джерелах резервного живлення є захист від короткого замикання, що означає повний захист техніки і самого ДБЖ в аварійних ситуаціях - ДБЖ із захистом не вийде з ладу, а просто відключиться разом з підключеним приладом. Також є захист від перевантажень для випадків невідповідності потужностей ДБЖ і підключеної техніки.

Якщо Ви хочете збільшити тривалість роботи батарей, їх завжди можна замінити, (на батареї з великим показником Ампер-годин, і, відповідно, довше працюють автономно).

У разі втрати напруги від мережі більшість ДБЖ подають аварійний сигнал і виводять інформацію на дисплей (якщо такий є).

Якщо Ви вирішили купити хороший і надійний ДБЖ в Україні, телефонуйте в 7sorok.ua! Наші фахівці грамотно Вас проконсультують і допоможуть підібрати модель джерела безперебійного живлення з потрібними характеристиками.

Чекаємо на Ваші дзвінки!